Monday 16 April 2007

Laipiojimas Cekijoje

Po ilgu atostogu keliavome is Lietuvos i Bolzano. Planavome dienele pasilaipioti Cekijoje netoli Brno. Apie 11 ryto jau buvome Sloup rajonelyje kur yra keletas neblogu uolyciu. Kazkaip po Lenkijos visa Cekija atrode panasi i roju :) Viskas zalia ir grazu.

Be jokiu klaidziojimu pasiekeme sleniuka vidury miskais apaugusiu kalnu. Zalia zalia pieva su is zemes isdygusiomis uolytemis. Ant vienos uolos virsunes yra kryziukas, pro sali teka upeliukas.
Salia uolu graziai sutvarkytas miestelis/kaimelis. Net yra kazkoks informacijos centras/kavine. Turistus ten traukia dar ir ola esanti prie pat uolu.

Daug nelauke nuejome prie vienos is uolu. Akmuo lyg ir kalkakmenis??? Zodziu toks balksvas ir vietomis neblogai nupoliruotas. Pradejome nuo 6 ceku sistema kas yra apie 5cF. Minde kabino virves o mes su Rita top-ropinom. Man pasakiskai patiko vieta. Noreciau pagyventi salia esanciame kaimelyje ir palaipioti. Prakalimas pustragiskas. Ty mum ipratusiems prie Italijos sistemos, kabliai kas 3,4 metrus truputi nelabai. Be to virsuje nera karabino ir kiekviena karta reikia perverineti virve.

Veliau nuvaziavome i kita vieta, kur kadaise virs uolu buvo Pilis. Patikslinsiu veliau. Ten atrodo viskas prakalta daug geriau, zmoniu daug maziau, o trasos daug sudetingesnes. Na nelipant 6c ten atrodo nedaug kas tera veikti. Grisim po poros metu :)

Prasides laipiojimas Italijoje :) Siu metu tikslas - Violet bokstai

1 comment:

b-dashke said...

trumpas kaledos komentaras apie cekiska prakalima (kalba netaisyta):
"Joo, ju prakalimo poxuizmas subtilus :)
Dar yra ir ju saugos subtilumai,
bet prie to as jau penkti metai nepriprantu :)"