Thursday 26 April 2007

slidinejimas vasarop

Ogi viskas prasidejo vakar, kai 4:50 teko keltis is lovos, vos spejus uzmigti. "Sniegas istirps" sumasciau ir uzsimeciau kuprine ant peciu.
Vaziavom skitourinti i val Badia, Falzarego pereja. Nuotykiai prasidejo, kai pamaciau jog pamirsau lazdas. Bet cia jug sudtirolis. 7 ryte kazkokioje kavineje jau teko visom savo ziniom dekoti uz senutes salotines slidinejimo lazdas.

Kopimas prasidejo ne itin ikvepianciai. Eini sau keliuku, +15 is pat ankstyvo ryto. Plastikiniai batai ir slides ant kuprines. Zole zaliuoja, juokinga darosi. Palipus 100-200m prasideda pirmasis sniegelis. Uzsidedam slides ir nusisypsom. Kuo toliau i kalna, tuo daugiau sniego. Saule pleskina mano desini skruosta net silpna darosi. Maikute ilgom rankovem saugo nuo nudegimu :) Po kokios valandeles mes jau virusje uzdarytame restoranelyje. Pakilimas tik 800m - "gabaliukas pyrago :)"

Issidrebiame ant suoliuku ir zvelgiam i nuostabu dolomitu peizaza. Kur nekur sniegas, bet slidinejimo sezonas jau seniai baigesi. Tik Marmolada visa balta (ten vaziuosim savaitgali) ir kviecia paskiturinti. Prasideda deginimasis ir valgymas. Hmmm tik matraco truksta...

Kad nebutu taip lengva dar nubegam iki vienos virsuneles, o paskui leidziames zemyn, bet jau kita trasa. Trasos galas baigiasi ties Cabana Alpina namelio. Ji yra apie 15km ilgio ir nelabai stati.

Cia ir prasidejo visas grazumas. Su vejeliu ir saulute neriame i pacia Dolomitu sirdi. Trasa eina tarp kalnu. Is sonu tikrai labai arti aukstos sienos. Pauksciai ciulba, silta. :))) Jeigu reiketu kam nors paaiskinti kodel as skiturinu, noreciau, kad tuo metu butu buves salia. NEREALU

Tiesa viena karta reikejo pereiti 10m zolytes, nes baigesi sniegas. Pasedejom ant sauleje isildytu uolu ir vel zemyn ant sniego. Taip gera grazu. :) Nusileide, nusioveme sunkius batus ir basi per pieva nuejome iki Cabana Alpina restoranelio. Jis buvo uzdarytas, todel atsigulem netoliese, pasidziovem kailiukus ir nusimove maikes pradejom degintis.
Pramerki aki. o ten kalnai. Uzverti galva ir ten kalnai. Zydras dangus su mazais debesiukais. Pauksciukai ir siltas nosi kutenantis sviezios zoles kvapas. Ech tokiais momentais galiu isimyleti :)

Bolzano +30.

No comments: