Tuesday 15 January 2008

Slidinėjimas milteliais (powder skiing)

Rittnerhorne ganyklos puikaus nepaliesto sniego. Ritmišku "aukštyn-žemyn-aukštyn" plauki per baltus miltelius. Judesiai mikšti kaip ir pats sniegas. Štai kur didysis slidinėjimas - "White dreams".

Sekmadienį 11h ryto miltelių automatinis raportuotojas pranešė, kad Rittnerhorne 80cm naujo puraus sniego. Į Reinswaldą kelias buvo užblokuotas, todėl kito pasirinkimo kaip ir nebuvo. Pirmu nusileidimu išsiskyrėm su snieglentininkais ir pradėjom pudros pamokas. Nėra lengva pagauti tą subtilų judesį. Kai kieno nors klausi kaip tai daryti, atsakymas dažniausiai būna - "na, yra toks jausmas...". O dabar ir aš galiu panašiai pasakyti. Tiesiog sau minkštai šokčioji aukštyn žemyn aukštyn žemyn ir aukščiausioje vietoje pakeiti kryptį. Nesipriešini sniegui. Jis tave išmeta ir pristabdo, o dar labai mielai gurgžda po kojom.

Jau noriu kur jo daugiau ir nesimato liftų - plotai nepaliesto baltumo.

3 comments:

romas said...

o kur nauji pasisakymai?!
publika nekantrauja!

Linas Baltrunas said...

as irgi kartais "dirbu" :) tuojau tuojau bus. trumpas apie policija

Anonymous said...

eik tu sau! perskaiciau ir susinervinau, kad si svtg iskeiciau snowboardinima i tusa. aisku iki milteliu ir offroadu man toli toli bet kazkaip labai primine ta gera i salis zyrancio sniego jausma..