Tuesday 8 January 2008

Naktinis skitouringas

Valio valio! Pradejom šių metų naktinį skitourinimą. Ir ne tik skitourinimą, ėmėm ir snieglentininką Tadą už čiupros ir vilkom į kalną su sniegbačiais. Kadangi prie mūsų prisijungė ir sportininkas Markus, viskas ilgai neužtruko. O gaila - tokios gražios buvo žvaigždės.

Po truputi šyla. Vakar ant šlaito apačioje buvo minus pusė, o viršuje spėju apie minus keturis ir postipris vėjas. Eilinį sykį pasidžiaugiau savo nauju Polartec Power Stretch viršumi. Jei ką, visiems labai rekomenduoju vietoje fliso: kaina panaši, o šildo, garina, apsaugo nuo vėjo žymiai geriau. Einant tokiu tempu nepasiteisina jokie neperšlampami dalykai sušlampi iš vidaus. Net ir softshel'as neišgarina tokio kiekio drėgmės. Einant lėčiau, su softshelu James liko sausas.

Kadangi į viršų beveik bėgom, neuztrukom ilgai. Tiesa pasakius aš tuo nelabai apsidžiaugiau, nes snieglentininkas Tadas su James ėjo lėčiau, o išardyta grupė mane slegia. Na bet sportas yra sportas (naktinis pasibėgiojimas). Paaiškėjo, kad su sniegbačiais eiti nelengva: neši sunkią snieglentę, stačiu šlaitu negali traversuoti, o giliame sniege važiuoji atgal (Tadai papasakok daugiau).

Virš miško zonos grožis neišpasakytas. Aplink kalnai ir tyla. Likau vienas, nes Markus nubėgo iki kažkokios viršūnėlės. Aš lipau aukščiau be žibintuvėlio. Žvaigždutės sposkojo į mane ir mirksėjo mažomis akutėmis. Nuo per didelio krūvio viskas pagražėjo. Akytės ieškojo pažystamų žvaigždynų ("tam gdė krutica bolšaja mėdvėdica" Kin Dza-Dza), o kojos žengė aukštyn.

Klik klik, šliur ir jau gali leistis žemyn. Puikus, tik mum vieniem paruoštas sniegas. Tylu ramu. Keturi žiburiukai skrieja žemyn. Smagus slydimas. O veliau bokalas alaus ir puikūs sumuštiniai.

No comments: