Sunday 27 January 2008

Blogiausias sniegas ever

Manot puikiai slidinėjat? Per sezoną nei karto nenugriūnat, carvinat, šokinėjat ir kitaip išsidirbinėjat? Pabandykit tą primininti kai važiuosit ant "harsch" sniego. Gali visą gyvenimą praslidinėti ir niekada nepamatyti ką reiškia tikrai blogas sniegas. O dar kur ne kur kyšo uolos... tikras pravalas.

Šiandien jau truputį atlėgo. Susiremontavau slides, kuriose žiojėjo skylės iki pat metalo ir medžio sluoksnio. Ačiu, Romki, už paliktas remonto žvakutes. Maniau neprireiks... O kaip nuo jų galva sukasi - super :). Vakar taip gerai vožiausi į pasislėpusią uolą, kad maniau jog kiaurai pramušių slidėje skylę. Galėčiau sau žiūrėti pro ją į saulę - sako laimę nešą. Širdis skauda - gaila naujų gražių žaliųjų "devil" :) Bet, kad jėgų nebebuvo beverkti. Nukrenti - atsikelti sunku - sniego iki pilvo. O prieš tai užlipom 1400m. skirtumą. Ne juokas... galva skauda, gėrimai baigėsi... pravalas2 :D Vienintelis gėris tai vaizdai: guli sau kur parkritęs... vėsu... ramu... Kalnų didybė. Ožkos aplinkui vaikšto. Nei žmogaus. Šypsaisi ir grožiesi snieglentiniku, kuris didele trajektorija neria stačia galva į sniegą - irgi akmuo pasimaišė.

Zuikiai tapo visiškais chamais, kai įvažiavom į tą nežinau kaip tiksliai vadinamą sniego rūšį. Vokiškai lyg ir harsch. Tas sniegas susidaro, kai powder sniegas guli ir šildosi ant saulutės, o vėliau per naktį sušąla. Važiuodamas jį pralauži, o apačioje puru. Kojos kaip įrakintos, skečiasi kur kuri sau. Jei slidžių priekiai panyra - leki "salto mortale", jei guliesi ant galų, negali nieko kontroliuoti. Blogiausia, kad įgyti slidinėjimo refleksai veikia prieš tave. Norėdamas pasukti permeti svorį į vieną pusę ir griūnį ten kur permetei, nes kojos ir liko kur buvusios.

Esu matęs kaip ant jo važiuoti. Tikrąja to žodžio prasme iššoki virš jo, pasisuki ir pralauži sniegą kitoje vietoje, tada vėl pašoki ir ore pasisuki. Na bet kartais kai nusileidi tai taip pralauži, jog sustoji vietoje... o tada prasideda didysis nardimo čempionatas. Girdėjau kad ir Džeimsas po egle itališkus žodžius linksniavo. Rusiškų nemoka, tai ne taip padeda...

Žodžiu reikės išmokti ir tokį sniegą įveikti. Girdėjau, kad tai aukščiausias lygis, jei gali ant jo su malonumu važiuoti. Jaučiu neteks. Why to start with harsh if we have hash?

6 comments:

Anonymous said...

Na ir sugebėjimas aprašyt „juodus“ nuotykius taip, kad skaitant iš juoko ašaros trykšta. Vis tik brangus malonumas tas slidinėjimas. :)))

romas said...

kur po velniu foto medziaga?!

b-dashke said...

cha cha.. Romka, taip ir isivaizduoju foto medziaga giliai ir po pusnies.. tamsu kaip siknoj ir viskas :)

o siaip, vyrai, juokinga, bet nekartokit praejusiu metu lietuviu nuotykiu.. "sulauzytos rankeles, man regisi sapne-e-e-e-e-eee" (c) Bitės

Linas Baltrunas said...

ne, nu seni, va butent tau ikelsiu mano mobiliakines puikios kokybes nuotraukas... tiesa atrodo kad tikrai is po pusnies fotkinta...
Geresnes kokybes teks palaukti. As sprendziu buties klausima apie fotikus...

romas said...

ner cia ka sprest! ir apskritai, kam sprest, kai gali nusipirkt! o dar geriau, kad: Juozai, jei mane girdi, tavo fotikas moraliskai paseno, atiduok ji Linui! Doram jachtsmenui nedera tokie senamadiski dalykai. Va taip va!

jugogugo said...

Romai, dirbk! Arba isspresk svyturiu problema kur mano bloge aprasyta :)