Tuesday 6 November 2007

Uolos į kurias dūžta bangos

Vakarėjanti saulutė šildo nugarą, o apačioje į uolas dūžta bangos. Šį savaitgalį laipiojom Muzzerone'je - ant gražiausios man matytos sportinio laipiojimo uolos.

Tik atvažiavę į Cinque Terre pradėjom klausinėti, kur gi čia galima palaipioti. Turistų informacija žino tik visų pramintus takelius, o apie supančias uolas net nebuvo girdėję. Teko info ieškoti La Spezzia miestelyje, kur moteriškė net pasakė kokiu autobusu iki tų uolų nuvažiuoti :) Anksti iš ryto mes nutarėme tą vietą pasiekti pėstute.

Dar matyt nesu liepęs tiek daug laiptelių. Iš Riomaggiore iki kalno viršaus veda tūkstančiai takelių, o kiekvienas jų grįstas šimtais laiptelių. Pačiame viršuje didelė bažnyčia ir įdomus prietaisas bobutėm į tą bažnyčią vežti: vienabėgis traukinukas, kur priekyje atsisėda didelis kunigas su rožančiumi, o į visas kitas kėdutes po bobutę. Visi nusišypso ir rieda dantračiais žemyn. Viršuje kalno šlaitu eina ilgas ilgas takelis. Jis specialiai vingiuoja vietomis su gražiausiais vaizdais, kad užsižiūrėjęs pamirštum tuos nelemtus laiptelius.

Po poros valandų pasiekėme pirmą ženklą apie laipiojimo uolomis vietą (palestre di roccia). Dar po valandos kelis kart pasukę teisingu keliu (ženklų nebebuvo, padėjo išsiugdyta nuojauta) pamatėm ir pačią uolą.

Kas geriausia, uolų daug (mes bandėm tik pagrindinę) ir visos su gražiu saulėlydžio vaizdu. Apačioje žiovauja tingi jūra. Sau šlepsi bangomis i uolas ir vargo nemato. Labai gražu. Lipom tik lengvas trasas, nes kur gi čia nusisunkinsi? Ir šiaip atsipalaidavom. Imi patogias rankenas ir džiaugiesi sau lengvu judesiuku :) Beje, uola labai labai aukšta. iki viršaus apie trisdešimt metrų matyt. Aplink daug visokio lygio italų laipiotojų :) Ir visi daug šneka.

Vakare vėl netyčia pusiau zuikiais (irgi netyčia) parsigavome namo.

No comments: