Tuesday 20 November 2007

Sunkus skitouring'o sezono atidarymas

Sezonas atidarytas!!! Viskas vyko spontaniškai. Šeštadienį su James išsiruošėm pasižmonėti į BZ klubus. Galiausiai atsiradom Šeradoje. Kažkaip šį kartą nereikėjo klubo kortelės, kuri per metus kainuoja 50cnt... Grojo drum'n'bass ir pilstė per stiprius kokteilius. Po 3 gimė nelauktas planas: ryt iš pat ryto skitouring sezono atidarymas. Aišku James po trijų neproporcingų kokteilių namo nebevažiavo, ir ilgai mūsų bute ieškojo tualeto. Kadangi atidarius duris pasipildavo dulkių siurbliai ir šluotos, galiausiai nusprendė, kad mes pakeitėm tualeto buvimo vietą... Tokie va stebuklai ir tokia štai priešistorė, kuri dažniausiai būna praleidžiama mano bloge...

Taigi sekmadienį iš pat ankstyvo ryto (apie 12:30) stovėjom Shnalstal apačioje. Nelabai puiki savijauta reikalavo tumpo įžanginio skitourinimo. Keltuvai buvo atidaryti tik į vieną pusę, o tai reiškė, kad greitai namuko su alumi ir kitom gėrybėm pasiekti nepavyks (kitoje pusėje jis arčiau). James užsiklijavo antrą odą, kad tikrosios nepratrintų. Čia tikrai toks stebuklingas daiktas yra. Sunkiai, visų stebimi, užsiklijavom kailiukus ir pradėjom sunkų kopimą.

Aš iš anksto džiaugiausi, kad tik pradžioje sunku, bet baisiai klydau. Priėję pirmą namuką supratom, kad kelionę reikės tęsti, nes jis uždarytas. Pailsėjom ir žengėm toliau. Visiškai negyvi užsirioglinom iki vietos, kur matosi antras namukas. Ir jis uždarytas... Aplinkui daug daug snowboarder'iu su pižamom (Burton praeito sezono kolekcija). Rimtai, vienas iš trijų su snieglente. Per daug. Ir spalvų keistumas tų pižamų... Sniegas toks pusėtinas. Tik nusileidimo trasoje yra. Kai kur yra akmenukų - žodžiu nekas. Pasukom iki viršutinio kabako.

Paskutiniai metrai buvo visiškai nekokie. Mes net geroje formoje nelipam iki pat viršaus, nes 1.2Km peraukštėjimas greitu tempu nėra labai lengva pramoga. Likus pusvaldanžiui iki viršaus taikėm labai puikų, laiko išbandytą motyvavimosi apgaulę: užsižymi tikslą 20m atstumu nuo esamos vietos ir sutari, kad ten vėl pailsėsim. Kalorijų nebuvimas ir vakarykštis vakarėlis darė savo. Vargais negalais stovėjom prie namuko. Aišku restoranėlis buvo uždarytas, todėl bare gavom tik vakarykščių sumuštinių. Ir tų tik tris, nes lenkų snowborderiai viską suvalgė prieš mus... Purtė šaltis ir man nuo aukščio/nuovargio truputį skaudėjo galvą (3200m).

Leidomės jau temstant. Ant paruoštų trasų buvo ypač faina, o gale teko šokinėti kauburiukais. Prie pat trasos galo dar nusiverčiau - buvo tikras sezono atidarymas :)

1 comment:

Anonymous said...

sveikas,cia del to adresiuko kur ten ta downhilla dariai gali parasyt cia pauliusputelis@yahoo.com
aciu