Friday 30 March 2007

camelbak

Tai va siandien noriu pasidalinti ispudziais apie camelbak, camel-bag, hydration pack ir dar kitaip vadinamas gertuves. Vakar kaip tik atsitiko nelaime ir visa mano kuprine paskendo savo sultyse :) Taigi ispudziai nekokie, taciau vis tiek galiu patikinti, kad tai vertas demesio daiktas. Siaip jei daug prakaituoji tai sitas daiktas gali isgelbeti nuo galvos skausmo :) Tiesiogiai taip ir yra. Kai truksta vandens, o ypac kalnuose pradeda skaudeti galva ir trukti jegu. As per daug apie tai nezinau, bet man patinka atsigerti gurksni vandens kai tik to noriu, o ne prisipilti pilna skrandi sustojus 15min pailseti kas 1 valanda.

Taigi esu susidures su kokiais 5 slangutiniu gertuviu atstovais. As pats turiu Salewa transflow iranga, kuri turi tam tikru pliusu ir minusu. Siaip pirkau, nes turiu Salewa kuprine, kurioje yra skyrius tai sistemai. Is tiesu issiduriau, nes skyrelis yra siek tiek per mazas ir tas daiktas nelabai gerai isideda. Didelis pliusas yra salewa maiso uzdarymas, nes bent jau kol kas atrodo labai patikimas uzsukimas, palyginus su uzspaudziamais maisais. Jeigu atsisedi ant maiso, tai vis tiek neisbega niekas per virsu. Didelis minusas yra pats ciulptukas. Is pradziu tai jis turi stipru silikono skoni. Antra ir svarbiausia ji labai sunku ciulpti, nes labai nenoriai bega viskas, o dar minusas kad viskas po truptui lasa. Ten yra tokia tipo uzrakinimo sistema, bet ji neveikia ir vis tiek viskas lasa.

Bendras minusas visoms sistemoms, kad kai salta (-10C) tai bematant uzsala slangele ir lieki negeres. Gali pirki izoliacija, bet ji kainuoja tiek pat kiek ir visas maisas (aisku paciam nesunku pasidaryti). Visos jos po truputi lasa ir visose pastovejes vanduo prigamina negraziai atrodanciu nuosedu.

Taigi perkant reikia atkreipti demesi ir ciulptuka ir maiso uzdaryma. Camelbak tipo kandikliai atrodo geriausiai :) ty duoda daug vandens ir nelabai lasa. Uzsukimas man patiko irgi camelbak firmos arba salewos. Jauciu reikes man pasikeisti kandikli...

1 comment:

rips said...

Bičiulis, tu kai bandai čiulpti čiulptuką - sukąsk jį kiek. Gal padės? Bent jau mano super duper įrangai už 10 Eur (made in Poland) padeda.. rips z Warszawy