Sunday 13 May 2007

kaip gimsta "Joint group" trasa

Aukstai aukstai virs Bolzano sestadieni gime nauja trasa. Gime ji tik is dalies: virsuje dar nera grandines, truksta kokiu 3 kabliu, ir ji vis dar netinkama apsilimui. Bet visgi pradzia yra.

4se sedom is pat ryto i Markus masiniuka ir patraukem link jo namais tapusios uolos. Be musu, matyt ten daugiau niekas nesilanko, nes niekada nesam ko nors sutike, magnezijaus pedsakai zymi tik musu nemoksiskus 6tukus... gal mes tik blogi pedsekiai? Visgi Markus buvo vienas pirmuju ir paskutiniuju kurie ten prakalinejo marsrutus.

Kadangi visos trasos prasideda nuo 6a+, sumastem, kad yra vietos dar vienai lengvesniai apsilimo trasai. Be to, Markus nusipirko nauja grazta (labai labai labai brangu ir kruta), tai matyt knietejo ir jam isbandyti. Be to norejom pravalyti nuo lapu priejima iki uolos ir tt.

Apsiginklave grebliu, lauztuvu, kastuvais, graztais ir net dideliu "ledkirciu" (jis buvo skirtas Yeti atbaidymui jeigu pultu) apie 10 jau buvome virsuje. Markus greitai uzsiropste viena is sesiuku salia naujos trasos vietos. Taigi grezem trasa top-rope budu su virve nuo virsaus.

Pirmas didelis darbas surasti patikima uolos lopineli igrezti kabliui. Pirmas kablys turi buti tokiam aukstyje kad butu ne per aukstai, bet tuo paciu saugotu jeigu kristum islipes truputi virs jo. Zodziu apie 3-4m aukstyje. Kadangi kalem apsilimo trasa, butina buvo tureti gerus kybius uztikrintam isegimui.

Taigi seka tokia:
  • Primeti kurioje vietoje butu patogu tureti kabli: ne per daug aukstai nuo paskutinio, patogu isegti, ne per arti paskutinio (kabliai kainuoja apie 3-5EUR, taigi ne taip pigu)
  • Pasiimi dideli plaktuka ir kauksi aplink pasirinkta vieta. ziuri kad skambetu patikimai
  • Su graztu grezi apie 15cm gylio skyle
  • Turi tokia slangele prapusti dulkems ir sepeti nuvalyti kitoms
  • Sukali kabli su varztu i ta skyle. Siaip nelabai lengvai tas varztas lenda. Mes turejom toki meduka kad metalas-metalas nebarsketu
  • Kali iki pat galo kiek imanoma. Varztas toks kad kai ji uzverzineji, jis pleciasi.
  • Uzverzi apie 70% jegos su gan galingu atsuktuvu. Ty kad nepersuktum.
  • Isegi atotampa ir dziaugiesi
Va taip. Tada islipi mazdaug iki kablio virsaus ir vel ziuri kur kita deti. Kadangi uola nelabai superine, tai problema surasti vieta patikimam kabliui. Po pirmo kablio is karto pazymi apie 4-5 vietas kitiems kabliams ir is karto greitai visus pritvirtini.

Kadangi trasos nebaigem ir nepralipom, tai pavadinimas liko tik mintyse. Vyko tarptautinis pasitarimas. Kadangi komanda jungtine tai turi buti kazkas su komanda ir tt. Pageidautina angliskai arba vokiskai. SMS balsas pasake JOINT. neblogai. Gal Joint group ar joint forces? Na dar ziuresim, nes iki galo neteko nuspresti. Jei turite minciu rasykite i komentarus pasiulymus :)

2 comments:

rips said...

O kuom jau blogai tiesiog "joint" :)) arba tiesiog "familia"

b-dashke said...

joint group skamba puikiai.. bravo zuikiai..