Monday 4 July 2011

Brochkogel š. siena ir Wildspitze (3772m)

Savaitgalį su Max kopinėjom Austrijoje. Norėjom pasitreniruoti lipti sniegu ir ledu, todėl šiaurinė Wildspitze siena atrodė puikus pasirinkimas. Visgi savo planus pakeitėm, kai susėdom vakarieniauti su būriu naujai iškeptų gidų. Nors buvau visiškai miręs po dieninio pasivaikščiojimo negalėjau nesišypsoti. Nuotaika buvo super. Tarp dainų, gitaros ir armonikos pasikalbėjom ir apie maršrutus. Jie mums pasiūlė (įsivaizduokit pokalbį su gerai įgėrusiais gidais :) ) geriau lipti Brochkogel, nes jis mažiau apžmonėjęs. Jau planavimo metu buvau nusižiūrėjęs šią sieną, kuri knygoje atrodė panašiai kaip vogtoje nuotraukėlėje viršuje.Turėjom tik 6 ledsriegius ir 2 tikrus seno modelio ledo įrankius, o 2 givel air tech evo. Maršrutas 250m, iki 55 laipsnių statumo, AD sunkumo. Lipant per nosį, apie D sunkumo ir iki 80 laipsnių. Kadangi nebuvom super pasiruošę, lipom lengvesnį variantą. Du trečdalius pralipom be saugos, nes buvo apie 15cm kieto firno. Kai prasidėjo ledas padarėm 3 bazes (kas 60m). Nulipimas gražia ketera. Nuotraukoje aš saugau Max ant išlipimo į viršūnę.
Nusileidę, sumąstėm dar subėgioti iki Wildspitze viršūnės normaliu keliu. Aplinkui buvo visiška šikna, todėl orientavomės tik dėka išminto takelio. Max yra užsivaręs nesveiką ištvermę, o aš vilkausi vos kojas dėliodamas. Visgi po valandėlės pasiekėm kryžių, nuo kurios nieko nesimatė. Dabar turiu labai raudoną nosį (nes aišku kam debesyse reikalingas kremas nuo saulės...), pavargusias kojas ir gražius prisiminimus.

5 comments:

rips said...

o slides pamiršot ar kaip čia nutiko? :)

Linas Baltrunas said...

Tai kad ir be slidžių linksma buvo. Jei rimtai, tai tą dešinesnį kuluarą žmonės nusileidžia slidėmis, kai yra daugiau sniego/mažiau ledo. Bet man ir su katėm bei įrankiais nejauku be virvės ten buvo.

Beje Wildspitze yra viena is "Vent Loop" viršūnių. Apie šitą vėliau truputi parašysiu.

nevseremos said...

Labas Linai. Nežinau tavo email. tai nutariau paklausti čia. Toks trumpas klausimėlis. Ar yra skirtumas tarp Twin tip - freestyle slidžių ir offpiste - powder ? Žinau kad pastarosios yra platesnės. Tačiau jei konkrečiau, ar nusipirkęs twintipus (freestyle) skirtas slides, su abiem lenktas galais, turėsiu problemų puriame sniege? Ar gal jos b8t7 tinkamos ir tam ir tam? Ar čia vėlgi, freestyl'ui vienos, o jau užtrasei visai kitos slidės eina. Gal pasidalintum informacija?
Būčiau dėkingas.

Modestas.
(čia ne visai į temą klausimas, tai jei nebenori čia atrasakyti, mano email. mode88@gmail.com)

romas said...

Salam alaikum!
nugi grazu! sedziu as dabar tokioj subinytej Malta vadinamoj, taip grazu matyt sniega... atgaivina! cia +36 ir 92% dregnmes.
o ripas teisus, truko sliduciu!

Linas Baltrunas said...

Romki, +36 yra puiku. Imk trišakį ir nerk gilyn. Aš taip šį savaitgalį padariau (be trišakio). Tai puikiai atsigaivinau.

Modestai, aš tau asm parašysiu, bet iš tiesų tai nelabai ką teišmanau :)

Pačiame vasaros žydėjime visi apie slides užsimena :)