Wednesday 4 March 2009

Freeride diena Seloje

Sellos grupė garsėja legendinėmis freeride trasom: val Mezdi, Canale Holzer, val Lasties... tereikia pasirinkti. Variantų ir apsvarstymų buvo daug, o tikrasis pasirinkimas vyko, kaip visada, paskutinę minutę. Taigi sumoje nuvažiavom keturias trasas: Canale d'col d'altonn + Val Lasties, Canale del ghiacciaio + Val Mezdi.

Nuotraukoje matosi mobilaus dėka nutrauktas D'Altonn (rudens) kuluaras. Miklios rankelės spaudė photoshopo mygelius, kad išryškinti visą momento grožį (nieko neišėjo, tik žalias dėmes nuėmiau). Galiausiai priėjom prie išvados, kad reikia pirkti ne mobilius su fotikais, o fotikus su mobiliais. Kuluaras postatis ir siauras. Kartais nėra vietos padaryti posūkiui.

Val Lasties buvo baisiai sušilus, suprakaitavus ir apledėjus. Pasijautė negaląsti kantai. Apačioje pravažiavimas mišku, kur slidės pasirodė žymiai geresnis variantas nei snowboardas :) (ane Tadai?).

Šiek tiek pavargom, bet mūsų bendražygiai (iš kurių du buvo slidinėjimo instruktoriai ir vienas kalnų gidas) nusprendė, kad tai tik apšilimas. Pradėjo niaukstytis, o mes kopėm i pitz Boe. Pirmą kartą ėjau via-ferrata su slidėmis... Nuo viršūnės visa Sella po kojom. Vakarėjo, bet mums nutaiką kėlė pilnos slidinėjimo trasos žmogeliuku. Tikrai neperdėsiu pasakydamas, kad iš toli atrodė kaip skruzdėliukai.

Kelionė link canale del ghiacciaio prasideda nuo pitz Boe viršūnės. Traversuoji briauna šiaurės vakarų kryptimi ir leidiesi stačiu šlaitu žemyn (rytų kryptimi). Po kelių šimtų metrų vėl traversuoji šiaurės link ir vėliau lipi stačiu (40-45 laipsnių) šlaitu (vakarų kryptimi) iki pačio ghiacciaio kuluaro pradžios. Persiverti per keterą nuo kurios matai val Mezdi slėnį. Kuluaras status, puikus sniegas, nes niekada nebūna saulės. Tikrai vertas dėmesio nusileidimas. Tik būtina puikios sniego sąlygos, nes šlaitai gana statoki (ypač prisitraukimo). Apačioje atsidūrėm val Mezdi. Čia atsipalaidavom. Ilgas puikus nuvažiavimas su labai geru sniegu.


View Larger Map

4 comments:

Linas Baltrunas said...

Blemba reikia GPS nusipirkti...

b-dashke said...

geriau fotiką su mobiliu ir GPS :D

Tadas Makčinskas said...

tikra tiesa snowbordas tinka tik ponams, kurie nesiruošia kankintis ant super sušalusi sniego ar traversuoti apledėjusiu mėlynos trasos statumo miško takeliu... slidės tam manau geriau tinka

Linas Baltrunas said...

jo... necivilizuotos alpės nelabai tinka snowboardams... retai buna, kad visa trasa tik zemyn, ir be ploksciu tarpu.