Monday 31 March 2008

Alkoholis man ne brolis

Taip jau gavosi, kad gerieji draugai apsigynė savo bakalauro/magistro darbus ir mes šiek tiek užšventėm. "Nušventimas" visiems ne paslaptis, be ėjimas į kalnus po tokių pasilinksminimų įmanomas tik gyvenantiems šalia jų. Niekada to nebandykit, o mes dar pataikėm į tokią vietą, kur ne tai juoktis, ne tai verkt.
Knygutėje puikavosi graži nuotrauka su puikiu skitourinimo kalnu. Keturios valandos ir jau turėjome būti viršūnėje. Švietė saulė ir mes nieko pikto neįtarę pradėjome kopimą. Po valandos vis dar pėdinome kažkokiu keliu, kuriuo retkarčiais pravažiuodavo visureigis prikimštas storų vokiečių turistų. Keliukas plokščias, kaip Kaunas-Klaipėda magistralė. Kartais tenka leistis šiek tiek žemyn. Supratom, kad atgal čiuožti bus ne pyragai, nes teks palypėti į kalniukus.
Po poros valandų kantrybė pradėjo sekti. Karšta, plokščia, nėra jėgų, o dar pabandėm nukirsti kampą... Kaip dažnai būna grįžom iš kur pradėjom kirtimą. Ir vėl keliuku tolyn, koja už kojos. Galiausiai priėjom "Fanų" kalnų trobelę - visiškai turistinė prabangi vieta. Palipę aukščiau pamatėm ir savo kalną. Gražus bjaurybė, bet jau per vėlu. Per daug saulės, o laikas pasirodo skaičiuojamas nuo šitos trobelės. Dar keturios valandos būtų mus pribaigę. Palipom šiaip kažkur kur akys vedė... pasėdėjom, padejavom ir mišku leidomės žemyn. Gero sniego buvo tik penkiom minutėm... vėliau per statu, per daug medžių ir ištižęs sniegas. Kaip jautėmės eidami atgal tuo keliuku geriau ir neklauskit.

Manau teks vėl rišti su alkoholiu arba su bent jau su nesaikingu vartojimu... Liūdnai čia man gavosi...

3 comments:

rips said...

Ar mes girdime iniciaciją į eilinį abstinencijos laikotarpį? ;))

O kodėl jūs nevažiavot su mašina iki trobos prabangiosios?

Unknown said...

Cha cha. :) Prisiminiau, kai man ant galvos vandenį iš Talvera upės pylėt prieš pora gal metų, kad atgaučiau jėgas iki bendrabučio kaip nors pareit. Tada gi irgi iš vakaro šventimo būta. :)))
Tad viskas aišku, kaip „malonu“ keliaut ant rytojaus. ;)

Linas Baltrunas said...

Dėl iniciacijos, tai matyt teks pristabdyti kokiam mėnesiukui, ar ilgiau.

Su visureigiu važiuoja tik turistai :) Vakar ir šiandien sutikau keletą žmoniu, kurie tvirtino, kad tai viena geriausiu/gražiausių skiturinimo vietų. Na ką, mes pabandysim dar kartą. Galvojau niekada ten negrįšiu, bet šį savaitgalį ten vyks skitourinimo varžybos . Teks išbandyti dar kartą:)