Tuesday 25 September 2007

Urban climbing: Varšuva ir Viena

Daug kas važiuoja laipioti į įvairias šalis, pasiekia labai atokius kraštus, o aš štai pabandžiau apžiurėti ką gi gali pasiūlyti du didmiesčiai savo gyventojams.
Taigi prieš porą savaičių lankiausi Varšuvoje ir nutariau nueiti palaipioti. Turistų informacijos centras nelabai turėjo ką pasiūlyti, tai teko pasikliauti internetu. Salė paliko neblogą įspūdį. Idomu buvo pamatyti dirbtinius plyšius (crack). Taigi veiksmas vyksta uždarame pavilione, o tiksliau viename jo gale. Siena iki lubų apie 15m matyt. Yra dvi boulderinimo vietelės. Žmonės kaip ir visur. Lipa ir tiek :)
Šiandien buvau nuėjęs i Vienos boulderinimo salę. Tikrai įspūdinga. Turi savo treniruoklių salę, dušą ir kelias boulderinimo sales. Vieta apie 10min nuo centrinės katedros. Nemažai žmonių, ir visi visur lipa. Už nugaros, koridoriuose, salėse, priangiuose ir tt :) Aš per daug nesiplėšiau ir lipau pažymėtas traseles. Kadangin neturėjau per daug laiko neišbuvau nei valandos. Nustebino kaina - sumokėjau mažiau nei du EUR :) išsiaiškinau, kad pilna kaina yra 3.5EUR už valandą. Nerealu ane? Ty čia puodelis arbatos tiek kainuoja. Na aš dar turėjau AVS nario kortelę tai iš viso pigiai gavosi :)

Reikia Lietuvoje sparčiau platinti šitą užsiėmimą.

8 comments:

b-dashke said...
This comment has been removed by the author.
b-dashke said...

Warszawa centrum wspinaczkowe OnSight :) http://www.obozowa.waw.pl/

romas said...

nemanau, kad Lietuvoj sis reikalas gali labiau ispopuliareti nei yra dabar. Pas mus nera kalnu, tad nera ir kalnu kulturos. Dauguma zmoniu pabande keleta sykiu gyvena tais ispudziais:) O kablys stringa pavieniams, kaip, beje, yra ir su kitomis pramogomis. Na, iskryrus, galbut, alaus gerima, kas tampa religija Lietuvoje:)

Linas Baltrunas said...

O slidinejimas?

As suprantu ka nori pasakyti, bet vis tiek galima labiau ispopuliarinti...

butu daug teigiamu dalyku...

rips said...

kame čia "daug teigiamų dalykų"? :) sportas ir tiek, nors truputį geriau nei krepšinis - nėr kur nacionalizmo įkišt, nors kas čia žino :)

Linas Baltrunas said...

Populiaresnis laipiojimas Lietuvoje butu naudingas kiekvienam siuo sportu uzsiimanciam individui. Tai susijes su ekonomine ir socialine nauda.
Bent jau as taip manau. Is cia ir daug teigiamu dalyku. O kad laipiojimas taps per daug populiarus Lietuvoje, mes matyt mes nepamatysime.

romas said...

Pamatysim, pamatysim, jei tavo Tetis pasistengs ir isnaudos ta techtonini luzi esanti po Ignalinos AE;) gal tuomet ir sava everesto versija turetumem:) na kaip minimum Juozapine ar Aukstuji perspjautumem:)

rips said...

Gerb Baltrūnai, tu kur susiruošei, kad ruošies nebepamatyti? :)