Monday 10 September 2007

Rock Masters Arco

Po truputį atslėgsta įspūdžiai iš šio savaitgalio, todėl galiu ramiai sėsti ir parašyti "o kaip gi ten buvo..."

O buvo gražu. Į Rock Masters varžybas susirinko keletas žvaigždučių, kurios rodė ką moka. Susėda visa minia laipiotojų po ~trisdešimt metrų sienele ir žiopso, kaip vyrukai aštunkes onsightina. Gražu. Nerealiai visi varo... James sakė, jog tai matyt didžiausia liesų žmonių auditorija ever. :)

Mes vėlavome į pačią varžybų pradžią (mokiausi vandens startą su burlente...), o atėję iš karto išvydome vyrų on-sight varžybas. Na visi laužo tuos kybius... rangosi kaip voriukai... gražu. Tik keletas pasiekė viršų.

Vėliau sekė greitasis lipimas. Trasa maždaug šeškės sudėtingumo, o vyrukai apie dvidešimt metrų per dešimt sekundžių užlipa. Tiesa pasakius užšokuoja. Man greičio varžybos didelio įspūdžio nepaliko.

Po pauzės sekė bouldringo varžybos. Va čia tai buvo ką pažiūrėti. Kažkaip man labai pramušė. Trasos nerealios ir visos skirtingos. Pirma trasa prasideda dviem formom, tada su heel hook pagalba peršoki ant kitos formos, kur kojom nieko. Ten naudodamasis sienos kampą ir tą pačią formą reikia pasiekti topą. Na žodžiu sunku papasakoti. Bet vaizdai nerealūs. Laimėjo toks Gareth Parry, bet vien tik ant taktikos. Paskutinės trasos niekas neįveikė, bet jis būdamas ilgas, pasiekė ir palaikė kampą. To užteko, nes antrą vietą laimėjęs suomis kampą tik prilietė.

Sekmadienio rytą (beje miegojom netoli Masonės, mėtom kvepiančioje alyvuogiu giraitėje) vėl puolėm buriuoti, o popiet atgal į Rock Masters. Kaip tik spėjom ant moterų duelio finalo. UUUUUUUUUU nerealu. Tikrai nerealu. Abi mergaitės varė sinchroniškai ir tik paskutinę sekundę laimėjo baskė. Vėliau seekė vyrų duelis, kurį gan stipriai laimėjo čekas Mrazek.

Va tiek žinių.