Wednesday 5 September 2007

Lipimas i "Kleine Micheluzzi"



Sekmadieni sumastem, kad reikia uzsiropsti ant kokio tradicinio marsruto. Markus negalejo lipti, todel likom tik mes su Tadu. Abu buvom lipe multipitchus, bet daugiausia sportinius. Markus parekomendavo "Kleine Micheluzzi" trasa, kuri yra labai nesudetinga, bet labai grazi.

Kadangi visus aprasymus turejom tik vokiskai, o kelemes gan anksti, visi idomumai prasidejo trasos beieskant. Visu pirma vaziavom kazkaip aplinkui, nes man susisviete, kad bus greiciau. Aisku privaziave apytikslia vieta, bandem nuspresti, kuri gi cia ta musu uola, ant kurios reikia lipti. Nuotraukos kokybe "nenusileido" esanciai mano bloge. Bet kuri uola atrode tinkama :) Aisku po pusvalandzio vazinejimo aplinkui, supratom, kad ziurim ne is sitos puses. Musu siena buvo pietvakariu, o mes ziurejom i siaures vakaru siena. Teko dar pavaziuoti nuostabiais keliais apie Sela grupe. Beje ta musu lipimo vieta ir buvo viena is Sela grupiu sienu.

Privaziave, supratom kad cia. Ant sienos knibzda zmogeliukai. Lipa, rekauja kazka ir siaip linksminasi. Eidami sutikom itala, kuris musu labai klausinejo ka mes cia lipsim ir skundesi, kad su zmona ir vaiku nebeiseina lipti. :) Padrasinom, ji kad ne viskas prarasta ir lipimas prasidejo. Pradzia keista. Kazkoks upeliukas slapina uola, palipi, tada nusileidi truputi ant pritvirtinto repsniurelio ir toliau ieskai kelio. Aisku nuejau truputi ne ten. Po 10min teko apsisukti, nes buvo nebelengva ir saugos tasku nebuvo. Supratau, kad reikia lipti kaminu, o be to ta patvirtino ir marsruto schema (rytas buvo... sunku todel is karto nesusipratau). Aisku saugos tasku irgi nelabai buvo, bet virs kamino lipimas pasidare pasibegiojimu takeliu. Baziniai saugos taskai buvo superiniai pitonai su ziedeliais. Atrode patikimai. Tada bego tadas. Aisku kaip visada pasirinkom sunkesni marsruta :) Tadas toje vietoje padare topini saugos taska su kilpa ant akmens. Lipom pasikeisdami. Toliau viskas daresi aiskiau. Praktiskai jei sudetingmuas yra II tai nereikia ranku. Jei IV+ ranku reikia ir tada pasidaro idomu. Ty labai lengva, bet malonu. Lipi, aukstai. Ziuri kur cia kokia zakladke ikisti, kur koki saugos taska padaryti. Jokio streso.

Taigi pakutines 3 virves buvo idomiausios ir maloniausios. Dar pralenkem italus, kuriem susipainiojo virves. Bet ir taip jie kazka ten labai male. Padarem isvada, kad reikia lipti marsrutus kur visur sudetingumas apie IV+. Reikes paieskoti tokiu marsrutu. O savarankiskai pradziai marsrutas buvo superinis. Kai ko ismokom, kai ka supratom. Be to aplinkui nuostabus vaizdai: Marmolados ledynai, priesais Rustus Sas Long.

2 comments:

b-dashke said...

o kada visos dienos marsrutus lipsit? :)

Linas Baltrunas said...

:) Kai tik atvaziuosi taip ir litpsim.
Cia Tado pasakojimas:
http://mctadas.blogspot.com/2007/09/grdental-piz-ciavazes-kleine.html