Monday 27 August 2007

Ilgas savaigalis

Šį savaitgalį bandėm iššokti aukščiau bambos:
  • Penktadienį boulderinom iki 2 nakties
  • Šeštadienį nuo 7 ryto plaukiojome burlentėmis
  • Popietų iki nakties, bandėm pasiekti Rifugio Pedroti
  • Visą sekmadienį su viršvalandžiais ėjom ferratas ir leidomės žemyn.
Taigi apie viską po truputį. Boulderinti nuvažiavome į St. Giovani perėją netoli Nago. Jau buvo sutemę. Turėjome tris petzl tikka xp prožektoriukus ir vieną leisgyvį nežinomą. To pilnai pakako apšviesti vieną įspūdingą akmenį. Lipom iki dviejų nakties, tačiau įveikėme tik vieną trasą. Lūžome čia pat po akmeniu. Visą naktį švietė didelis mėnulis.

Ryte pradėjo pūsti vėjas. Pūtė jo daug. Matėsi pabaltavusios bangos ir daug lakstančių burlenčių. O čia tik Torbolė. Prie Malcesine vaizdas priminė skruzdėlyną per audrą. Visi laksto ir šokinėja per bangas. Greitai susirinkome savo įrangą. He he gavom 205l lentas, kurių per tokį vėją matyt niekas nėra matęs. Keturių su puse kvadratų burės atrodė kiek per didelės, bet viskas vyko geriau nei įsivaizdavau. Pradžioje trapecijos net nesirįžau segti, tačiau per dešimt minučių užkaliau rankas ir teko pabandyti. Per pirmą planing'ą teko net šoktelėti per bangą. Negalvojau, kad mano storulė lenta sugebės tai padaryti. Vėliau susitvarkiau apraišus ir viskas sekėsi kuo geriausiai. Net "jibe" ir "tack" ėjosi neblogai. Dar vėliau prasidėjo James paieškos. Po 4 valandų atsirado pats :)

Per daug įspūdžių. Lėkėm i Molveno. Ten pradėjom savo kalnų kelionę po Brenta kalnų grupę. Keturios su puse valandos ir mes jau rifugio Pedroti. Neblogai - pusantro km peraukštėjimas po beprotiško galinėjimosi su vėju. Mum padėjo tik žalia linija ir adrenalino likučiai. Karšta sriuba ir begalė sūrio pataisė savijautą. Gražu. Pilnas mėnulis ir prisiminimai apie prieš tai buvusią kelionę. Per daug pavargę lūžom miegoti.

Ryte lengvi pusryčiai ir viena gražiausių dolomitų via-ferrat'ų - Bochette Central. Gražu. Labai gražu. Didelės ir rūsčios sienos. Daug laipiotojų. Pabaigoje mažiukas betirpstantis ledynas. Antra ferrata - Bochette Alta. Taip pat per daug įspūdinga aprašyti... O po jos ilgas ilgas ilgas leidimasis link Molveno ežeriuko. Viso 16h trekinimo per pusantros dienos manau yra per daug.

Patarimas: nebandykit Bochette ferratos įveikti per vieną dieną (nuo apačios iki apačios).

1 comment:

rips said...

kaip tai nebandyti? - būtinai pabandysim!!!