Monday 9 July 2007

4d lipimo

Pasibaige visi dead-line ir atsirado laiko kalnams. 4dienos laipiojimo ir nei vienos formules... tiesa problemas reikejo spresti... bet jos kur kas saunesnes nei lokalaus minimumo isvengimas Pearsono koreliacijos koficiento tarp dvieju vektoriu naudojant gradiento kilimo metodus... pats nesuprantu.

Ketvirtadieni, po ilgo laiko nuejom pas Markus ant uolu. Vis dziaugiames savo prakalta tarsa. Kadangi ji buvo planuota kaip apsilimo trasa, tai mes vis downgradinam ja. Dabar nusprendem kad ji yra 5c+ :) Na as tiesa pasakius duociau 6a ar 6a+. Visgi, trasa nusisekusi ir pirma jos puse idomi su ilgais judesiais... o antra puse nelabai idomi ir nelabai tinka apsilimui, nes baisiai pompuoja. Nusprendem ta diena lipti tik Markus prakaltas trasas. Ju buvo nedaug tai ir pirma diena po 2savaicius lasiniu auginimo praejo visai neblogai. Tiesa jutau kaip smegenyse per 2 savaites prisikaupe vandens ir svorio centras pasikeite :))) Aisku del to svorio centro buvo sunku lipti pirmam... nes vis ateidavo mintis... nu dabar tai teksiuosi kur nors...


Penktadieni pabegom is univeros anksciau. Jau 6:30 buvom ant uolu prie Arco. Siaip vaziavimas prie Gardos ir Arco dabar reiskia laipiojima kai nera vejo ir burlentiavima kai jis yra. Beje nusipirkom Arco laipiojimo knygute tokia Balta praeitu metu leidimo. Jei kam reikia atskanuoti koki regiona nesivarzykite... bus padaryta. Issirinkom vietele(Muro del Asino) tokia kur yra 5kiu, 6 ir 7. Na tiko ir pagal pavadinima (asilo siena :) ) Tokiu vietu nera labai labai daug Arco. Dazniausiai uolu sudetingumai prasideda nuo 6ab. Lipti 2 diena kur kas geriau. Vanduo nutekejo is galvos kazkur zemiau ir per daug nemastant lipom viska kas atrode grazu. Lipti 2 diena daug lengviau.

Beje Arco greidinimas yra labai keistas. Nuvaziuoji i viena vieta (Passo Giovani pvz) ir ten 5c yra kaip 4, o Nago pacios pirmos trasos 5b (apsilimui) yra kaip 6a+. Tiesa prie tos trasos yra parasyta 5b++++. :))) Nauja sistema?

Vakare hostelyje netiketai sutikau savo bendramokslius, kurie atostogauja Italijoje :) Geras ane? Na bandem mes su jais pasitusinti - neileido i viena kluba... magnezijus ant rubu ir sortukai laipiojimo nelabai tinkamas stilius :)

Sestadieni vel nebuvo rytinio vejo. Lekem i trasas aukstai aukstai kalnuose. Labai grazi vieta. Dabar pavadinimo nepamenu. 3 diena buvo pats gerumas. Lipom onsightinom 6kes ir siaip gerai pasitusinom. Tiesa pradzioje nepataikem i trasas tai teko per dilgeles, akacijas ir rozynus brautis per miska :) Vakare po geros buriavimo dienos visi mire ejom gasdinti zmoniu. Si karta Riva del Garda miestelyje kur visi vokieciai leidzia ramu vakara ant ezero kranto nusprendem isimaudyti. Vladas greitai nere i vandeni, o mes jam padavem ledu. Konfortas aukstumoje. Norejo nerti ir paragauti ju po vandeniu, bes mes atkalbejom.

7dieni kelem 6 ryto, nes turejo buti free style burlenciu varzybos ant mazu lentu. Aisku eilin karta nebuvo vejo. Varem i Passo Giovani laipioti. Smigom pamiegoti po uolom, o paskui bandem naujus marsrutus. Tiesa 4diena lipimo yra sunki. Apsilom, tada bandziau onsightinti 6a+. Pralipau kruxa. Imi pirstais toki luita is abieju pusiu, atsistoji ir tada peremi auksciau esanti kybiuka. Siaip visai fainai... tik po to nebeliko jegu uzbaigti ne tokia sunkia pabaiga. Pailsejes dalipau ir nusprendziau kad 4d is eiles yra per daug. Varem burlenciauti.

Siandien esu mires ir laimingas. Laukiu 4dienio. Pavaliau varysim i Violet bokstus. Reikia gerai pailseti.

4 comments:

rips said...

nu jaunuolis, rašyk lietuviškai! :)

b-dashke said...

:)
kaip smagu..
vajolet - mano dar neissipildziusi svajone..

romas said...

terre! niu tamsta ju meid mai dei! po paraliais, paskaiciau, ir pats pasijutau, kaip ten buves! turiu pripazint, kad sunku gyvent be kalnu... nezinau, kaip cia bus:) bet vis dazniau ir dazniau juos prisimenu. Bet tai dar nebutu tokia beda jei Doviles nelankytu tokie patys kliedesiai:)

Linas Baltrunas said...

Jahhhh: pas mumi sninga kalnuose... Shlernas baltas kaip ziemos metu. Tikiuosi ims ryt viskas ir istirps... negi vel teks atideti keliom dienom bokstus?

Ripai, prašyčiau neteršti eterio gramatinėmis klaidomis! :P